Το TOEIC είναι ένα τεστ πολλαπλών επιλογών σχεδιασμένο να μετρήσει τα επίπεδα επάρκειας της γλώσσας, για ανθρώπους των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Αγγλική.

Το TOEIC αναγνωρίζεται από επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, από Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια αλλά και από τον ΑΣΕΠ.

Το TOEIC εξετάζει την ικανότητα κατανόησης της Αγγλικής γλώσσας σε καθημερινή χρήση αλλά και κατανόησης στο γραπτό λόγο.

Η εξέταση διαρκεί 2:30 ώρες, και περιλαμβάνει:

 

READING COMPREHENSION (ΧΡΟΝΟΣ: 75 ΛΕΠΤΑ)

 

Τύπος Ερωτήσεων Αριθμός Ερωτήσεων
Incomplete Centences 40
Incomplete Texts 12
Reading Comprehension 48

 

Τύπος Ερωτήσεων Αριθμός Ερωτήσεων
Photographies 10
Questions-Responce 30
Short Conversations 30
Short Talks 30

 

Listening Comprehension

Photographs: Για κάθε ερώτηση θα ακούσετε 4 δηλώσεις σχετικά με την εικόνα που βλέπετε. Θα πρέπει να επιλέξετε την απάντηση η οποία περιγράφει καλύτερα αυτό που βλέπετε.

Question-Response: Θα ακούσετε μία ερώτηση ή μία δήλωση και τρεις απαντήσεις Θα πρέπει να επιλέξτε την καλύτερη απάντηση στην ερώτηση ή τη δήλωση.

Conversations: Θα ακούσετε κάποια συζήτηση μεταξύ δύο ατόμων. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε την καλύτερη απάντηση σε τρεις ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της κάθε συζήτηση.

Talks: Θα ακούσετε μία συνομιλία από τον έναν ομιλητή. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε την καλύτερη απάντηση σε τρεις ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Reading Comprehension

Incomplete Sentenses: Μία λέξη ή φράση λείπει σε κάθε πρόταση. Θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις τέσσερις απαντήσεις που συμπληρώνει την πρόταση.

Text Completion: Θα διαβάσετε ένα κείμενο. Μία λέξη ή φράση λείπει από κάποια πρόταση. Θα πρέπει να επιλέξετε την απάντηση η οποία συμπληρώνει την πρόταση.

Reading: Θα διαβάσετε μία συλλογή από κείμενα όπως άρθρα εφημερίδων και περιοδικών, γράμματα ή διαφημίσεις. Το κάθε κείμενο ακολουθούν κάποιες ερωτήσεις. Θα πρέπει να επιλέξετε την καλύτερη απάντηση για την κάθε ερώτηση.

Πότε μπορώ να δώσω εξετάσεις για το TOEIC;

Οι εξετάσεις για το TOEIC γίνονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, μία φορά την εβδομάδα.

Πώς μπορώ να εγγραφώ για την εξέταση; 

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι υποψήφιοι μπορούν να εγγραφούν μέσω των κέντρων ΑΧΟΝ ή να καταθέσουν την αίτηση προσωπικά στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Πώς βαθμολογείται το TOEIC;

Οι βαθμοί δίνονται χωριστά για κάθε ένα από τα δύο τμήμα του τεστ απο 5 έως 495. Ο συνολικός βαθμός είναι το άθροισμα των βαθμών των δύο τμημάτων από 10 – 990.

Πώς αναγνωρίζεται το TOEIC απο τον Α.Σ.Ε.Π;

Το Α.Σ.Ε.Π αναγνωρίζει και μοριοδοτεί το TOEIC στα εξής επίπεδα:
Άριστη γνώση (proficiency): 905-990.
Πολύ καλή γνώση (advanced): 785-900.
Καλή γνώση (lower): 505-780.
Μέτρια γνώση (basic): 405-500.

Πότε στέλνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα μέσα σε 5 ημέρες από την ημερομηνία της εξέτασης. Τα πιστοποιητικά είναι διαθέσιμα την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Πόσες φορές μπορώ να εξεταστώ;

Ο κάθε εξεταζόμενος επιτρέπεται να πάρει μέρος στην εξέταση μόνο μία φορά κάθε 30 ημέρες.

Ποιο είναι το κόστος της εξέτασης;

Το κόστος εξέτασης είναι 150 ευρώ.